Hoitajaliigan tilanne 13.3. ravien jälkeen

16.3.2023

Tiina Ala-Rantala maaliskuun hoitajaliigan piikkipaikalla, Senja Pikkusilta johtaa kokonaiskisaa.

Hoitajaliigan säännöt:

Oulun vuoden 2023 kaikissa totoraveissa kilpaillaan kuukauden ja samalla myös koko vuoden hoitajan tittelistä. Hoitajat saavat pisteitä hevostensa top3-sijoituksista totoravilähdöissä. Voitoista saa 5 pistettä, kakkossijasta 3 pistettä ja kolmossijasta 1 pisteen. Eniten pisteitä kerännyt hoitaja palkitaan kuukausittain Äimäraution tuotepaketilla ja kunniataululla. Samalla käynnissä on myös koko vuoden jatkuva hoitajakilpailu, jossa pisteet kertyvät samalla kaavalla. Koko vuoden voittaja palkitaan alkuvuodesta 2024.

Pisteitä kerätään Heppa-järjestelmän tiedoista, eli vain sinne kirjatut hoitajat saavat pisteitä. Pisteet kirjataan ylös jokaisen Oulun ravipäivän aikana, joten jälkeenpäin lisätyt hevosten hoitajatiedot eivät myöskään kartuta enää pottia. Tämä sääntöpykälä on voimassa pisteseurannan helpottamiseksi ja samalla myös kannustimena ilmoittaa hoitajatiedot Heppa-järjestelmään.

Tasatilanteessa ratkaisua haetaan seuraavassa järjestyksessä: Starttimäärä, voitot, kakkossijat, kolmossijat, eurot. Mikäli edelleen tilanne on tasan, arpa ratkaisee. Voittaja arvotaan vain siinä tapauksessa, jos lopullisessa tasatilanteessa on vähintään kolme hoitajaa, kahden hoitajan tasatilanteessa palkinto jaetaan molemmille.